Меню сайту
Корисна інформація

Електронні версії підручників та віртуальна бібліотека

Всеукраїнська шкільна освітня мережа "Щоденник"

Видання для освітян

Міні-чат
200
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 41
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання

Портал Академії

Головна » 2016 » Вересень » 21 » Про проведення VII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка
07:46
Про проведення VII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Лист МОН № 1/9-491 від 14.09.2016 року

 
 
 

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

№ 1/9-491 від 14 вересня 2016 року 

Департаменти (управління) освіти і науки
обласних, Київської міської
державних адміністрацій,
інститути післядипломної педагогічної освіти,
вищі навчальні заклади

Про проведення VII Міжнародного
мовно-літературного конкурсу
учнівської та студентської молоді
імені Тараса Шевченка

На виконання Указу Президента України від 30 вересня 2010 року № 928 «Про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка» у 2016/2017 навчальному році відбудеться VII Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Згідно з Положенням про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 року № 571, конкурс проводиться для учнів 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, у тому числі ліцеїстів військових ліцеїв, в чотири етапи (з жовтня по березень), для учнів професійно-технічних навчальних закладів, студентів і курсантів вищих навчальних закладів І-ІV рівня акредитації усіх форм власності - в три етапи (з листопада по березень).

Проведення Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка має сприяти піднесенню престижу української мови і літератури у молодого покоління, підвищенню рівня загальної мовної культури, вихованню в його учасників почуття гордості за свій народ, любові до рідного краю: вшанування Великого Кобзаря, поета світового рівня - Тараса Григоровича Шевченка.

Урочистості з нагоди початку VII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка відбудуться 6 жовтня 2016 року у м. Івано-Франківську. Радимо в цей день провести відкриття конкурсу в усіх навчальних закладах України.

Завдання для першого етапу конкурсу готуються навчальними закладами, в яких він проходить, для другого та третього етапу – інститутами післядипломної педагогічної освіти.

Звертаємо увагу, що розробники зобов'язані підготувати завдання для кожної категорії учасників конкурсу за віком і напрямком навчання у вищих навчальних закладах (гуманітарного і негуманітарного) та забезпечити їх конфіденційність до моменту оприлюднення.

Творчі роботи можуть передбачати теми, пов'язані, зокрема, з культурою, мораллю, духовними цінностями українського народу, які сприяють об'єднанню націй, формують почуття патріотизму, оптимізму й віри в щасливе майбуття Української держави, про яку мріяв і писав у своїх творах Шевченко.

Також слід передбачити утворення оргкомітетів, журі та розроблення критеріїв оцінювання творчих робіт. Критерії мають охоплювати специфіку, складність, обсяг творчої роботи, володіння художнім словом, мовнолітературну підготовленість конкурсантів.

Відповідно до Закону України «Про засади державної мовної політики» роботи можна виконувати українською мовою як державною, а також мовами національних меншин.

Переможці конкурсу за результатами кожного його етапу, крім фінального, визначаються в кількості 30% від загальної кількості учасників відповідного етапу змагань.

Нагадуємо, що заявки на участь у II або III етапах конкурсу професійнотехнічні та вищі навчальні заклади подають до регіональних інститутів післядипломної педагогічної освіти.

Рекомендуємо дати проведення кожного етапу конкурсу, крім фінального, визначати самостійно.

Додаткову інформацію щодо проведення конкурсу можна отримати за тел.(044) 248-18-13, відділ організації конкурсів і подій Інституту модернізації змісту освіти.

Заступник Міністра                                  П. Хобзей

 

 

Освіта.ua
14.09.2016

 
Переглядів: 215 | Додав: Fedorciva | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
...
...
Архів записів
Вхід на сайт
новини освіти
Новини ХАНО
Погода
Харків
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Моя кнопка
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024
    uCoz