Меню сайту
Корисна інформація

Електронні версії підручників та віртуальна бібліотека

Всеукраїнська шкільна освітня мережа "Щоденник"

Видання для освітян

Міні-чат
200
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 41
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання

Портал Академії

Головна » 2016 » Вересень » 20 » Проект Умов прийому до ВНЗ винесений для обговорення
08:20
Проект Умов прийому до ВНЗ винесений для обговорення

Проект Умов прийому до ВНЗ винесений для обговоренняМіністерством освіти і науки розроблено та винесено для громадського обговорення проект Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2017 році.

Документ, після його прийняття, стане обов’язковими для вищих навчальних закладів незалежно від форм власності та підпорядкування, крім вищих військових навчальних закладів.

Передбачається, що громадяни України матимуть право безоплатно здобувати вищу освіту в державних і комунальних вищих навчальних закладах на конкурсній основі, якщо певний ступінь вищої освіти громадянин здобуває вперше за кошти державного або місцевого бюджету.

Максимальні та мінімальні обсяги державного замовлення будуть оголошені вишами  одночасно із затвердженням правил прийому до навчального закладу.

У 2017 році реєстрація електронних кабінетів вступників та завантаження додатків до документів про повну загальну середню освіту вступників, які вступатимуть на перший курс бакалавра розпочнеться 29 червня та закінчиться 29 липня.

Рейтинговий список вступників, які вступатимуть на основі сертифікатів ЗНО, творчих конкурсів та вступних іспитів, із зазначенням рекомендованих до зарахування абітурієнтів, формуватиметься на основі конкурсного бала за кожною конкурсною пропозицією згідно з виставленими вступниками пріоритетами і буде оприлюднений не пізніше 12.00 години 5 серпня.

Вступники, які отримають рекомендації, повинні виконати вимоги до зарахування на місця за державним замовленням до 18.00 години 9 серпня, на місця за кошти фізичних та юридичних осіб не пізніше 14 серпня.

Зарахування вступників за державним замовленням відбудеться не пізніше 12.00 години 10 серпня, а за рахунок цільових пільгових державних кредитів, за кошти фізичних та юридичних осіб не пізніше 15 серпня.

Наступного року, вступники зможуть подати не більше дев’яти заяв до вищих навчальних закладів на закриті та відкриті конкурсні пропозиції та не більше ніж з чотирьох спеціальностей. Подання заяв на небюджетні конкурсні пропозиції обмежуватись не буде.

Заява в електронній формі подаватиметься вступником шляхом заповнення електронної форми в режимі он-лайн.

Передбачається, що вступники матимуть право до моменту закінчення прийняття документів на навчання подати заяву в електронному вигляді про скасування поданої заяви, але без права подання нової заяви.

Для конкурсного відбору осіб, які на основі повної загальної середньої освіти вступатимуть на перший курс бакалавра або магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямувань, будуть зараховуватись бали сертифіката ЗНО з української мови та літератури (перший предмет), математики або історії України за вибором вищого навчального закладу (другий предмет) та загальноосвітнього предмету, з якого проводиться ЗНО (вищий навчальний заклад може передбачити право вступника на вибір з двох чи трьох предметів), або творчого конкурсу (третій предмет).

Вищі навчальні заклади у 2017 році зможуть самостійно визначати мінімальне значення кількості балів сертифікатів ЗНО, результатів вступних іспитів, творчих конкурсів, з якими абітурієнти допускатимуться до участі у конкурсі.

Проект Умов прийому на навчання також містить інші вимоги до проведення вступної кампанії у 2017 році. Громадське обговорення проекту документа триватиме до 30 вересня. Пропозиції та зауваження можна надсилати на електронну адресу: t_panchenko@mon.gov.ua

ОЗНАЙОМИТИСЬ З ПРОЕКТОМ УМОВ ПРИЙОМУ - 2017

Переглядів: 198 | Додав: Fedorciva | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
...
...
Архів записів
Вхід на сайт
новини освіти
Новини ХАНО
Погода
Харків
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Моя кнопка
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024
    uCoz