Меню сайту
Корисна інформація

Електронні версії підручників та віртуальна бібліотека

Всеукраїнська шкільна освітня мережа "Щоденник"

Видання для освітян

Міні-чат
200
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 41
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання

Портал Академії

Головна » 2017 » Лютий » 28 » Підсумки тижня в освіті: головні події
09:30
Підсумки тижня в освіті: головні події

5 головних тенденцій оновлення програм 5-9 класів. За інформацією МОН, громадськість найбільше обговорює якість викладання предметів, сучасність тем, міжпредметні зв’язки, скорочення теорії у школі та вікові особливості дітей.

На ЗНО поки зареєстровано 21 тисячу осіб. Абсолютна більшість зареєстрованих учасників є випускниками шкіл цього року. Лідерами за кількістю зареєстрованих є Дніпропетровська, Харківська та Львівська області. Реєстрація триває до 17 березня.

Рада просить називати школи на честь Героїв АТО. Парламент рекомендував місцевим органам влади забезпечити найменування на честь Героїв України навчальних закладів в населених пунктах, в яких вони проживали або проживають.

МОН визначило як формувати стипендійний рейтинг. Відомством затверджений примірний порядок формування рейтингу успішності студентів. Документ має використовуватись вишамипри розробленні власних Правил призначення стипендій.

Пробне ЗНО складуть 132 тисячі учасників. Переважна більшість учасників пробного тестування спробує перевірити власні знання з української мови. Також популярними тестовими предметами є математика і історія України.

МОН розробить Концепцію з підготовки спеціалістів. Відомством створено групу з розроблення проекту Концепції реалізації державної політики щодо підготовки молодших спеціалістів. Планується, що документ презентують влітку.

Україна потребує реформи медичної освіти. У МОЗ стверджують, що без впровадження рішучих змін у системі медичної освіти, Україна перетвориться на країну, виші якої випускають неконкурентоспроможних спеціалістів.

Школа існує для дитини, - Лілія Гриневич. Говорячі про необхідність створення опорних шкіл, міністр висловила переконання, що школа має існувати для дитини, а не для зручності вчителя, батьків чи управлінців.

Реєстрація на ЗНО у запитаннях та відповідях. В Українському центрі оцінювання якості освіти надали відповіді на найбільш поширені запитання майбутніх учасників ЗНО, що виникають при реєстрації на тестування.

Нове у стипендіальному забезпеченні. Профспілкою працівників освіти і науки наданіроз'яснення щодо порядку призначення стипендій та їх розмірів у зв’язку зі зміною законодавства про стипендіальне забезпечення.Освіта.ua
25.02.2017

 

Переглядів: 249 | Додав: Fedorciva | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
...
...
Архів записів
Вхід на сайт
новини освіти
Новини ХАНО
Погода
Харків
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Моя кнопка
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024
    uCoz